Popularni postovi

ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Krema protiv bolova

Krema je protiv bolova kod reumatskih i upalnih stanja i sportskih povreda
Sastav kreme:1 g kreme sadrži:
kamfora 20,0 mg,
metil salicilata 10,0 mg,
benzil nikotinata 10,0 mg,
mentola 10,0 mg.

Djelovanje:Nakon prolaska kroz kožu i potkožno tkivo, vrlo brzo po nanošenju kreme, dolazi do širenja krvnih sudova praćenog crvenilom, osjećajem toplote, osvježenja, peckanja, a zatim do prestanka bola.
Indikacije:
-lokalni reumatski, neuralgični i mijalgični bolovi u toku reumatskih stanja (reumatizam mišića i degenerativni reumatizam zglobova)
-lumbago, ishias
-bolni fibrozitis (upala vezivnog ili fibroznog tkiva)
-neuritis, neuralgija
-bolovi usljed priraslica pleure
-sportske povrede i kontuzije
Doziranje i primjena:Krema se primjenjuje površinski, nanošenjem na kožu. U odraslih i djece starije od 12 godina kremu lagano razmazati, blagim nanošenjem u jednom sloju na oboljela mjesta na koži, 3-4 puta dnevno. Krema se nanosi istovremeno najviše na dva oboljela mjesta, a površina nanošenja ne treba biti veća od veličine dva dlana.

Posebna upozorenja:
Kamfart krema se primjenjuje isključivo spolja, na kožu. Ne nanositi na sluznice i oštećenu kožu. Treba izbjegavati kontakt s očima. Ne primjenjivati u djece mlađe od 16 godina. Na mjesta aplikacije ne stavljati tople obloge, niti primjenjivati lijek kada je koža zagrijana usljed fizičke aktivnosti ili toplog vremena. Nakon primjene kreme ne izlagati oboljelo područje suncu zbog moguće pojave fotosenzitivnosti.Nakon aplikacije kreme, ruke dobro oprati vodom i sapunom.

Da biste se odlučili možete pročitati na forumima iskustva drugih iako to ne mora biti mjerilo,svako ima svoje mišljenje:
forum 1,forum 2,forum 3,forum 4,....

tags:Kamfart,krema protiv bolova,bol,krema,reuma,reume,reumatski bolovi,giht,kičma,koljeno,

Nema komentara:

Objavi komentar